Grosvenor & Hilbert Park

Location: Tunbridge Wells

Client: Tunbridge Wells Council

Cost: £1.1 million

Duration: 11 months

Landscape Architect: Allen Scott

 

The Grosvenor Recreation Ground was Tunbridge Wells’ first public park, being opened in 1889.

Blakedown was asked to help restore parts of the park to their original historic condition as well as introduce new exciting features. The large project was constructed around a busy well-used park, as well as initially having the building contractor refurbishing The Hub building at the same time.

 

The works included:

  New granite paving and walls around the newly refurbished café and Hub

  New resin bound paving to The Hub and Rochdale entrance

  Slot drainage and connections to several locations

  Railings to Hub and Bowling green

  Tree and shrub planting throughout the park

  New compound with bespoke containers and fencing

  New entrance created by refurbishing entrance piers and installing new gates in two locations

  New street furniture

  Clay bund created to make a wetlands, including timber boardwalk and viewing platforms. New concrete weirs and planting

  Restored/ rebuilt brick walls

  Restored Grottos and extended walls

  New concrete re-enforced path

  New natural stone steps

  New park signage

  Granite sett entrances

  Tar and chip surfacing to existing paths

 

Further information:

The park opening was very well received with a large community fun day, the friends group who have been very active during the whole process are thrilled with the new park.

The challenging scheme required careful planning to ensure the safety of the park users whilst being able to rebuild the park and some of the very busy access routes. The scheme was also delivered during a very wet winter which also made the environment very challenging especially given the many natural springs on site.

 
IMG_7215.JPG
IMG_7455.JPG
IMG_7458.JPG