Nelson's Square

Location: Southwark

Client: London Borough of Southwark

Cost: £550k

Duration: 20 weeks

 

“For the first time in decades you can now cross the garden diagonally from the Blackfriars Road entrance to the middle of Pocock Street, using the opening between Applegarth House and the old Georgian terraces” – Local residents group

Nelson Square Park was originally opened to the public by Southwark Council in 1904. In recent years the park had fallen into being an unusable and overgrown space which lead to anti-social behaviour and loss of amenity space to the local community.

 

Further information:

The park refurbishment carried out by Blakedown saw the park cleared out and a new exciting space was created with sports facilities, an outdoor gym, open park areas, feature resin bound footpaths and new planting.

Changes to the area are striking and have given a useable safe area back to the local community to use again.   

 

The works included:

     New resin bound footpaths

     Polymeric MUGA

     Natural stone walling

     Tree and Shrub Planting

     Play equipment installation

     Outdoor gym installation

     Play Surfacing

     Drainage

 

‘Well done Blakedown’ and thank you for delivering a fantastic project we look forward to working with you again’ - Max Nakrani- Parks Service Development Officer

 
IMG_5444.JPG
IMG_5446.JPG
IMG_5451.JPG
IMG_5467.JPG